“Robin. Ondernemers zichtbaar en vindbaar maken, hoe doe jij dat eigenlijk?” Dat is een goede vraag! Er zijn namelijk meer experts die jou zichtbaar en vindbaar kunnen maken; Fotografen, marketeers, social media specialisten, noem ze maar op. Echter, ik ben geen fotograaf en ook geen marketeer. Maar, wat ben ik dan wel?

Mijn rol als communicatie ontwerper en strateeg

Ik ben een communicatie ontwerper en strateeg. Ondernemers zichtbaar en vindbaar maken voor hun ideale doelgroep, dat doe ik het liefst. In tegenstelling tot anderen, houd ik mij dus niet in de eerste plaats bezig met fotografie of het schrijven van vindbare content. Ik ben een ontwerper, dus ik vertaal jouw verhaal, product of idee in een passend ontwerp. Met de uitingen die ik voor jou ontwerp, kan jij je positioneren in de markt en jouw offline en online aanwezigheid strategisch verbeteren.

Waarom noem ik mijzelf een communicatie strateeg?

De laatste tijd krijg ik weleens de reactie: “Jij noemt jezelf nu dus ook strateeg. Interessante keuze!” Ik zal je uitleggen waarom ik deze keuze heb gemaakt.

“Ik ben ervan overtuigd dat het niet alleen
draait om zomaar een ‘mooi’ ontwerp.”

Ik ben ervan overtuigd dat het niet alleen draait om zomaar een ‘mooi’ ontwerp. Het gaat ten diepste om het onderliggende doel. We denken dus na over: wie ben jij, wie is jouw doelgroep en wat heb je hen te bieden. Zodoende ontwerp ik niet alleen ‘mooie’ uitingen, maar vooral strategische uitingen. Uitingen die passen bij jou als ondernemer en bijdragen aan het behalen van jouw doelstellingen.

Omnitief, Robin van Beek, Communicatie ontwerper en strateeg, Webdesigner, Website laten maken, Logo en huisstijl ontwerpen

Wat kan ik voor jou als ondernemer betekenen?

Je denkt nu vast: “Leuk Robin, deze onderbouwing. Maar nu even concreet, wat kan jij voor mij als ondernemer betekenen?” Een scherpe vraag. Hieronder zal ik het voor je toelichten.

1. Visuele identiteit ontwerpen

Ik kan voor jou als ondernemer een herkenbare huisstijl ontwerpen, waarmee je laat zien wie jij bent als ondernemer.

2. Communicatie strategie

Ik kan met jou een doordachte communicatie- / marketing strategie opstellen, waarmee jij zichtbaar en vindbaar wordt voor jouw doelgroep.

3. Uitingen / Website ontwikkelen

Ik kan voor en met jou, doeltreffende communicatie uitingen ontwikkelen. Denk aan het ontwerpen van advertenties of het realiseren van een website.

Wat vind ik belangrijk in een samenwerking?

De projecten die ik uitvoer met mijn opdrachtgevers zijn erg uiteenlopend. Het gaat eigenlijk altijd om maatwerk. Om zo’n samenwerking goed te laten verlopen, hecht ik waarde aan de volgende kernwaarden: betrokkenheid, eerlijkheid en daadkracht. Deze 3 waarden vind ik belangrijk in een samenwerking. Ze definiëren mij als ontwerper en ondernemer.

“Betrokkenheid, eerlijkheid en daadkracht.
Deze 3 waarden vind ik belangrijk in een samenwerking.”

Laten we kennismaken!

Nu je weet wat mijn rol inhoudt, ben je vast benieuwd naar wat ik voor jouw vraagstuk kan betekenen. Laten we kennismaken, dan sparren we samen over jouw offline en online aanwezigheid. Tot snel!

Deel deze blog:

Wellicht vind je deze
blogs ook interessant

Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen?

Laten we kennismaken